Bezoek de EcoVilla EXPO vanaf september

Wil je weten hoe we samen invulling kunnen geven aan een mooiere wereld? 
Vanaf september kan je in EcoVilla Essen terecht voor de EXPO "GREEN DEALS": Community-innovatie en circulaire economie.
We verzamelen er voorbeelden van lokale green deals uit binnen- en buitenland: succes-stories over hoe met andere woorden mens en natuur in harmonie met elkaar samenleven.

Indicators voor Verandering

Waarom is er nood aan community-innovatie? Waarom willen we ons anders gaan organiseren? 
We beginnen met "Indicators voor Verandering". In samenwerking met het WISE Observatorium  verzamelen we objectieve informatie over de uitdagingen waar we voor staan. 

(Local) Green Deals

Sommige uitdagingen stoppen niet bij de stadsgrenzen en vragen dus een overkoepelende aanpak. 
De Europese Commissie heeft voorgesteld beschadigde ecosystemen te herstellen en de natuur terug te brengen in heel Europa, van landbouwgrond tot zeeën, bossen en stedelijke omgevingen. De Commissie heeft ook voorgesteld het gebruik en de risico’s van chemische pesticiden tegen 2030 met 50% te verminderen. Dit zijn de belangrijkste wetgevingsvoorstellen in verband met de biodiversiteitsstrategie en de strategie “van boer tot bord”. Zij moet helpen om de veerkracht en de continuïteit van de voedselvoorziening in de EU en de rest van de wereld te waarborgen.